ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι: Εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών

19:28 - 01 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Παρίσι: Εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών
Σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αναρχικών και ανδρών των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας μετατράπηκαν δρόμοι του Παρισιού, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων των γαλλικών συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και νερό υπό πίεση.

Το Reuters μετέδωσε ότι ομάδα διαδηλωτών έσπασαν τα παράθυρα ενός McDonald's και πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του.

Το ΑΠΕ μεταδίδει πως η γαλλική αστυνομία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με οργανώσεις αναρχικών, τους επονομαζόμενους Black Blocs, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα Επανάστασης».

Σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου 1.200 κουκουλοφόροι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο περιθώριο της προγραμματισμένης πορείας των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται τα σπασμένα παράθυρα ενός χώρου στάθμευσης σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.