ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Air France συνεχίζει την απεργία για 14η φορά

12:36 - 07 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
H Air France συνεχίζει την απεργία για 14η φορά
Μετά τις πολλαπλές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Air France το τελευταίο διάστημα και μετά την παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, Ζαν-Μαρκ Ζαναγιάκ που ακολούθησε την απόρριψη της πρότασης της μισθολογικής συμφωνίας με ποσοστό 55,44% των εργαζομένων, η αεροπορική εταιρεία απεργεί την Δευτέρα για 14η φορά.

Η απεργία αυτή που αποτελεί μία συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ανάγκασε την κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν να διαμηνύσει πώς δεν πρόκειται να πληρώσει τα χρέη της εταιρείας, σφίγγοντας τον κλοιό στους διαμαρτυρόμενους.  Η γαλλική κυβέρνηση των Παρισίων προειδοποίησε ότι το κράτος δεν θα σπεύσει στη διάσωση της εταιρείας, που κλονίζεται από την παραίτηση του προέδρου της.

Σημειώνεται δε πως ενόσω η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα πραγματοποιήσει σχεδόν το 85% των πτήσεων, η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στο Γάλλο πρόεδρο που έκλεισε ένα χρόνο στη προεδρία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα απεικονίζει τον Μακρόν ως μινιατούρα πάνω σ΄ένα γλυκό, μ΄ένα κεράκι επάνω γράφοντας στη λεζάντα: «Η Δεξιά έχει επιτέλους τον πρόεδρό της».

Καταγραφή 6

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.