ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Παρανοϊκό το σχέδιο Μέι για τελωνειακή ένωση

13:44 - 08 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Παρανοϊκό το σχέδιο Μέι για τελωνειακή ένωση
Παρανοϊκή χαρακτήρισε την άποψη που υποστηρίζει η Τερέζα Μέι για τελωνιακή Ένωση μετά το Brexit, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ο χαρακτηρισμός αυτός φέρνει στο φώς στο φως τη διάσταση απόψεων που κυριαρχεί στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναλυτικά το σχέδιο για μια «νέα τελωνειακή ένωση» θα περιλαμβάνει  τη συγκέντρωση φόρων από το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης τους τελωνειακούς δασμούς για τα αγαθά που θα διέρχονται από το έδαφός της, αλλά θα προορίζονται για την αγορά των 27, ενώ θα επιβάλλει τους βρετανικούς φόρους για τα αγαθά που θα προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Μπορίς Τζόνσον, η λύση αυτή, η οποία δεν έχει μελετηθεί, κινδυνεύει να δημιουργήσει έναν «γραφειοκρατικό μαίανδρο» και να καταστήσει «πολύ, πολύ δύσκολη την επίτευξη συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου» με άλλες χώρες, πράγμα που επιθυμεί διακαώς να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

«Εάν έχουμε μία νέα τελωνειακή ένωση, θα έχουμε ένα παρανοϊκό σύστημα βάσει του οποίου θα καταλήξουμε να υπερασπιζόμαστε τους δασμούς στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα βρετανικά σύνορα», εξηγεί ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του στην Daily Mail.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.