ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

#Tamam: Το νέο hashtag-αντίδραση που ζητά την αποπομπή Ερντογάν

20:40 - 08 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
#Tamam: Το νέο hashtag-αντίδραση που ζητά την αποπομπή Ερντογάν
Πάνω από μισό εκατομμύριο Τούρκοι «συγκεντρώθηκαν» στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης την Τρίτη αναρτώντας την τουρκική λέξη «Tamam», που σημαίνει «Αρκετά», απευθυνόμενοι στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφότου υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί εφόσον αυτό είναι που επιθυμεί ο λαός.

«Εάν μια μέρα το έθνος μας πει “αρκετά”», τότε θα κάνουμε στην άκρη», είπε σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ο Τ. Ερντογάν.

Ο πλέον δημοφιλής πολιτικός της πρόσφατης τουρκικής ιστορίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά εδώ και 15 χρόνια, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ανάπτυξης αλλά και εκτεταμένης καταστολής εναντίον των αντιπάλων του, τον περασμένο μήνα κήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 24 Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, λίγο μετά την ομιλία του, το hashtag "Tamam" σάρωσε στο τουρκικό Twitter και στη συνέχεια έγινε ένα παγκόσμιο θέμα.

«Θέλουμε δημοκρατία, γι' αυτό λέμε #Αρκετά στον Ερντογάν. Παρακαλώ αφήστε την καρέκλα σας, έχετε διαπράξει τρελά πράγματα εις βάρος της χώρα μας και των ανθρώπων. Αρκετά», αναφέρει ένας χρήστης.

«Δε θα αποσυρθείτε ήσυχα. Θα λογοδοτήσετε για όσα κάνατε. Αρκετά», τονίζει άλλος.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αντιπολίτευση έχει καταστήσει τα social media στο σημαντικότερο ίσως πυλώνα της καμπάνιας της εναντίον του Τ. Ερντογάν και της κυβέρνησής του, καθώς έχουν ελάχιστον χρόνο στα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ tweets «Tamam» από τρεις κύριους αντιπάλους του συγκέντρωσαν πάνω από 10.000 retweets.

«Τέλος χρόνου. Αρκετά!», επισήμανε ο Μουχαρέμ Ινσέ, ο υποψήφιος της κύριας αντιπολίτευσης CHP.

Τα tweets "Tamam" δημιούργησαν επίσης μια σπάνια στιγμή ενότητας της αντιπολίτευσης με όλα τα μεγάλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης που συμμετείχε στα hashtags. Οι φιλοκουρδοί πολιτικοί και εθνικιστές σπάνια σπανίως έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.