ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΑΔ: Στην Ολομέλεια οι προσφυγές της Ουκρανίας κατά Ρωσίας

13:05 - 09 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
ΕΔΑΔ: Στην Ολομέλεια οι προσφυγές της Ουκρανίας κατά Ρωσίας
Με σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αποφάσισε να παραπέμψει στην Ολομέλεια, την εκδίκαση τεσσάρων διακρατικών προσφυγών της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας!

Οι τέσσερις υποθέσεις είναι η Ουκρανία κατά Ρωσίας (αίτηση αριθ. 20958/14), η Ουκρανία κατά Ρωσίας (IV) (αριθ. 42410/15), Ουκρανία κατά Ρωσίας (V) (αριθ. 8019/16) και Ουκρανία κατά Ρωσίας (VI) (αριθ. 70856/16).

Αυτό που, με αρκετή καθυστέρηση, θα εξετασθεί από την Ολομέλεια του ΕΔΑΔ, θα είναι το αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της Ουκρανικής πλευράς, ότι κατά την προσάρτηση της Κριμαίας και την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος, παραβιάσθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα από τις ένοπλες ρωσικές δυνάμεις και κυρίως, αν υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, των διατάξεων περί απαγόρευσης βασανιστηρίων, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη.

Σημειώνεται ότι, παρατηρήσεις σχετικά με τους εν λόγω ισχυρισμούς, έχουν υποβληθεί και από τις ρωσικές αρχές, που έλαβαν γνώση της σχετικής δικογραφίας.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.