ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμενεΐ: Ανόητη η απόφαση Τραμπ-Εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους

14:20 - 09 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Χαμενεΐ: Ανόητη η απόφαση Τραμπ-Εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους
O ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε «ανόητη και επιπόλαιη» την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Χαμενεΐ υπογραμμίζει μάλιστα πως η ομιλία Τραμπ ήταν γεμάτη ψέματα και πως σύντομα θα καταλάβει πως η απόφαση που πήρε είναι λανθασμένη.

«Ακούσατε χθες το βράδυ ότι ο πρόεδρος της Αμερικής έκανε κάποιες ανόητες και επιπόλαιες δηλώσεις» ανέφερε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του. «Είπε ίσως και περισσότερα από 10 ψέματα στις δηλώσεις του. Απείλησε την κυβέρνηση και τον λαό (του Ιράν), λέγοντας ότι θα κάνω αυτό και το άλλο. Κύριε Τραμπ, σας απαντώ εκ μέρους του ιρανικού λαού: Κάνατε λάθος» πρόσθεσε.

«Δεχθήκαμε την πυρηνική συμφωνία, όμως η εχθρότητα απέναντι στην Ισλαμική Δημοκρατία δεν σταμάτησε», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Επιφυλάξεις για το μέλλον της συμφωνίας

Όσο για το μέλλον της συμφωνίας, ο Χαμενεΐ εκφράζει τις επιφυλάξεις του.

«Τώρα λένε ότι θέλουν να συνεχιστεί η πυρηνική συμφωνία με τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν εμπιστεύομαι αυτές τις τρεις χώρες. Αν θέλετε να έχετε μια συμφωνία, τότε εξασφαλίστε πραγματικές εγγυήσεις, γιατί αύριο θα κάνουν το ίδιο με αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ» σημείωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Όπως είπε αν οι Ευρωπαίοι πετύχουν να παράσχουν αξιόπιστες εγγυήσεις «δεν υπάρχει προβλημα, μπορείτε να συνεχίσετε την ίδια πορεία». Αν ωστόσο αυτό δεν συμβεί τότε «δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε έτσι»  διεμήνυσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 09 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.