ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

14:28 - 10 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας
Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεχίζει να αναμένει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια στα επόμενα χρόνια, δηλώνοντας την Πέμπτη ότι μια επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη διάρκεια του α¨ τριμήνου, ήταν πιθανώς πρόσκαιρη και όχι τόσο σοβαρή όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Η ΒοΕ τόνισε πως επτά από τα εννέα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0,5%, ενώ οι Ian McCafferty και Michael Saunders ψήφισαν να αυξηθούν τα επιτόκια στο 0,75%.

Η στάση της ΒοΕ είναι σύμφωνη με αυτή των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών, υποδηλώνοντας ότι δεν πρόκειται ακόμη να αλλάξουν σημαντικά τα σχέδιά τους για επαναφορά της νομισματικής πολιτικής στο επίπεδο που βρισκόταν προ κρίσης, παρά κάποιες απροσδόκητες ενδείξεις αποδυνάμωσης της ανάπτυξης παγκοσμίως στην αρχή του έτους.

Εάν η οικονομία αναπτυχθεί ευρύτερα σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ήταν σκόπιμη η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στο β΄ τρίμηνο στο 2,4% και για το ΑΕΠ στο 1,4%, σύμφωνα με το τριμηνιαίο report για τον πληθωρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.