ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία με 32 νεκρούς σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

23:57 - 16 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σε 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα άτομα που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ σε κοιτώνα και αίθουσα διδασκαλίας.

Ο δράστης στη συνέχεια έπεσε νεκρός, άγνωστο όμως εάν αυτοκτόνησε ή τον σκότωσε η αστυνομία. Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο δράστης έβαλε στη σειρά τους φοιτητές και άρχισε να τους εκτελεί.

«Σήμερα το πανεπιστήμιο χτυπήθηκε από μια τεράστια τραγωδία. Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης Τσαρλς Στέγκερ.

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, που βρίσκεται 400 χλμ νοτιανατολικά της Ουάσινγκτον, φοιτούν πάνω από 25.000 φοιτητές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε «φρίκη» για την πολύνεκρη επίθεση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αμερικανικές, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής φοιτητών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, από τις έως τώρα πληροφορίες δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής φοιτητές μεταξύ των θυμάτων. Σημειώνεται δε, ότι η επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές είναι συνεχής, ενώ στον τόπο της τραγωδίας θα μεταβεί στέλεχος της πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.