ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακή ΑΟΖ: Αίτημα ΤΟΤΑL για συνεκμετάλλευση του τεμαχίου «8»

14:40 - 21 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Κυπριακή ΑΟΖ: Αίτημα ΤΟΤΑL για συνεκμετάλλευση του τεμαχίου «8»
Το έμπρακτο ενδιαφέρον της για το θαλάσσιο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε η γαλλική ΤΟΤΑL στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα στο Προεδρικό μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Περιφερειακού Διευθυντή της εταιρεία κ. Στεφάν Μισιέλ.

Συγκεκριμένα, η TOTAL κατέθεσε επίσημο αίτημα για συνεκμετάλλευση του τεμαχίου με την ιταλική ENI. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο εταιρείες εργάζονται από κοινού και στα θαλάσσια τεμάχια 6 και 11.

Σε δηλώσεις του μετά τα πέρας της συνάντησης, o Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είπε πως η TOTAL επιθυμεί να διευρύνει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα στο ερευνητικό πρόγραμμα και από τα πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ενδιαφέρον της TOTAL να συμμετάσχει στο τεμάχιο 8.

Το τεμάχιο 8 αδειοδοτήθηκε στην ΕΝΙ και βλέπουμε τώρα το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας να διευρύνεται και σε αυτό το τεμάχιο. Είναι μια εξέλιξη πάρα πολύ σημαντική, που ενδυναμώνει την κοινοπραξία στο τεμάχιο και διευρύνει την παρουσία της στην ΑΟΖ της Κύπρου», επεσήμανε.

«Συζητήσαμε και τα επόμενα βήματα. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να πούμε οτιδήποτε. Είμαστε σε συζητήσεις για διάφορα άλλα θέματα, τα οποία θα ανακοινώνονται όσο βεβαίως ωριμάζουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.