ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η κατάθεση Ζούκερμπεργκ στο ευρωκοινοβούλιο

20:18 - 22 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Σε εξέλιξη η κατάθεση Ζούκερμπεργκ στο ευρωκοινοβούλιο
Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα κενά ασφαλείας, μετά την αποκάλυψη ότι τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

Πριν ένα περίπου μήνα ο Ζούκερμπεργκ, είχε «απολογηθεί» ενώπιον του Κογκρέσου, σχετικά με το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων που προέκυψε, παραδεχόμενος ότι το Facebook δεν έκανε αρκετά για να εμποδίσει την κακή χρήση των εργαλείων του στην υπόθεση της Cambridge Analytica (όπου τα δεδομένα 87 εκατ. χρηστών κατέληξαν στην εταιρεία, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία προφίλ χρηστών για στοχευμένες καμπάνιες και συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ).

Ο Ζούκερμπεργκ είχε δεχτεί πως ήταν λάθος να πιστέψουν πως η Cambridge Analytica διέγραψε δεδομένα χωρίς να εξεταστεί περαιτέρω το θέμα και είπε ότι δεν θεωρεί πως το Facebook έχει μονοπώλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.