ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρασκήνιο της ακύρωσης του ραντεβού Κιμ-Τραμπ

07:45 - 25 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Το παρασκήνιο της ακύρωσης του ραντεβού Κιμ-Τραμπ
Η απόφαση της Βόρειας Κορέας να καταστρέψει μία πυρηνική εγκατάσταση αντιμετωπίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ ως μία ένδειξη καλής θέλησης από τη μεριά του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενόψει της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 12 Ιουνίο στη Σιγκαπούρη. Κι όμως, λίγες ώρες αργότερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του να ακυρώσει το… ραντεβού.

Ο Τραμπ έστειλε συγκεκριμένα επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως « λόγω της γεμάτης οργή, εχθρικής πρόσφατης ανακοίνωσής σας, αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλο, αυτή τη στιγμή, να έχουμε αυτή τη μακρόπνοη συνάντηση».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόταν στη δήλωση υψηλόβαθμης αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας που χαρακτήρισε δημόσια τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς «βλάκα» και «πολιτική μαριονέτα». Αυτή ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ο Μάικ Πενς είχε παρομοιάσει τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον Κιμ και τους συνεργάτες του.

Πάντως, η ακύρωση της συνάντησης φαίνεται πως τους αιφνιδίασε. Ο ανταποκριτής του CNN στη Βόρεια Κορέα, Γουίλ Ρίπλει, μετέδωσε πως όταν οι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για αυτή την εξέλιξη έδειξαν σοκαρισμένοι. «Σηκώθηκαν όρθιοι, έφυγαν και ήταν όλοι στα τηλέφωνα», σημείωσε συγκεκριμένα.

Πάντως, η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε «αναταραχές» στη Wall Street, που κατέγραψε σημαντικές απώλειες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.