ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία:Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι-Θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

14:29 - 28 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Ιταλία:Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι-Θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Ματαρέλα έδωσε το πρωί της Δευτέρας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον τεχνοκράτη οικονομολόγο, υπέρμαχο της λιτότητας, Κάρλο Κοταρέλι.

Ο Κοταρέλι αποδέχθηκε «με επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και δήλωσε πως θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Κοταρέλι τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι ουδέτερη και ότι θα δράσει για το καλό της χώρας. Ο Κοταρέλι δήλωσε ρητά πως ούτε ο ίδιος ούτε οι υπουργοί του θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. «Η κυβέρνησή μου θα διαχειριστεί με σωφροσύνη την δημόσια οικονομία», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης και νέος πρωθυπουργός.

Ο Κοταρέλι έχει εργασθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ήταν σύμβουλος ιταλικών κυβερνήσεων για την μείωση των κρατικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι θεωρείται απίθανο από τους πολιτικούς αναλυτές στην Ιταλία να αποσπάσει ο Κοταρέλι ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, στο οποίο έχουν την πλειοψηφία το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα. 

Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο Ματαρέλα αρνήθηκε το σχηματισμό κυβέρνησης σε Λέγκα και Πέντε Αστέρια, καθώς δεν συμφώνησε με την επιλογή του 81 ετών ευρωσκεπτικιστή, Πάολο Σαβόνα, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.