ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Εκτίναξη των πωλήσεων γης στα μεγάλα αστικά κέντρα

15:49 - 29 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Κίνα: Εκτίναξη των πωλήσεων γης στα μεγάλα αστικά κέντρα
Οι πωλήσεις γης στις μεγάλες πόλεις της Κίνας έχουν αυξηθεί καθώς η χώρα έχει ενισχύσει την παροχή γης προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές των κατοικιών. Έως το τέλος του Μαΐου οι πωλήσεις σε 50 μεγάλες πόλεις σημείωσαν ετήσια αύξηση 48,6%, φθάνοντας το 1,32 τρισ. γιουάν (περισσότερα από 205 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 270%, παρατηρήθηκε στη Χανγκτσόου της ανατολικής επαρχίας της Κίνας, Τσετσιάνγκ. Συνολικά 46 μεγαλουπόλεις και μεγάλα αστικά κέντρα πραγματοποίησαν πωλήσεις γης αξίας άνω των 10 δισεκ. γιουάν, όπως η Γιουχάν, η Φουτσόου, η Γκουανγκτσόου και η Τσεντσόου.

Η αγορά ακινήτων στην Κίνα η οποία κάποτε θεωρείτο ότι αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ευρύτερη οικονομία, πάγωσε το 2017 εν μέσω σκληρών ελέγχων όπως περιορισμοί στην αγορά και υψηλών απαιτήσεων προκαταβολών, καθώς η κυβέρνηση επιδίωξε να συγκρατήσει την κερδοσκοπία. Για το 2018, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να διατηρήσει τη νομοθεσία περί ιδιοκτησίας και να εισαγάγει έναν μακροπρόθεσμο μηχανισμό για την αγορά ακινήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.