ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Έτοιμη για αύξηση επιτοκίων η Τουρκία

09:35 - 30 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Bloomberg: Έτοιμη για αύξηση επιτοκίων η Τουρκία
Έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια ξανά είναι η Τουρκία εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί, σύμφωνα με δύο διαχειριστές κεφαλαίων που συναντήθηκαν με τον Τούρκο κεντρικό τραπεζίτη, Murat Cetinkaya και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Mehmet Simsek στο Λονδίνο την Τρίτη, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου στις 4 Ιουνίου, και από το αν η χώρα θα καταφύγει σε capital controls, ανέφεραν οι δύο money managers.

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας των Τούρκων αξιωματούχων να καθησυχάσουν τους επενδυτές, καθώς ο διψήφιος πληθωρισμός και τα δίδυμα ελλείμματα έθεσαν τη λίρα στο επίκεντρο ενός selloff αναδυόμενων νομισμάτων, καταγράφοντας το χειρότερο μήνα της δεκαετίας.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσης σε μια έκτακτη συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι θα αναδιοργανώσει το σύστημα των επιτοκίων, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακόψει την πτώση του νομίσματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.