ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Διορία εξήντα ημερών στην Total για εξαίρεση από κυρώσεις

13:24 - 30 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Ιράν: Διορία εξήντα ημερών στην Total για εξαίρεση από κυρώσεις
Η Total, που έχει γίνει ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα ενέργειας του Ιράν, έχει 60 μέρες για να διασφαλίσει εξαίρεση από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Αλλιώς η κρατική κινεζική CNPC θα πάρει το μερίδιο της στο πρότζεκτ του South Pars, σημείωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh.

«Η Total έχει 60 μέρες για να διαπραγματευθεί με την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ η γαλλική κυβέρνηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει αυτές τις μέρες για να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να μπορέσει να μείνει η Total στο Ιράν», είπε ο κ. Zanganeh.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, πρόσθεσε ότι, αν η αμερικανική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την παραμονή της Total στο Ιράν, η Κίνα θα πάρει τη θέση της».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Patrick Pouyanne, είχε δηλώσει ότι είναι αδύνατο να παραμείνουν εταιρείες–γίγαντες στο Ιράν, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται με τις αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα.

«Δεν μπορώ να διοικώ μία διεθνή επιχείρηση όπως η Total, χωρίς να έχω πρόσβαση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ή στους Αμερικανούς επενδυτές. Η παγκόσμια οικονομία είναι σήμερα οργανωμένη πάνω στο δολάριο. Δεν είναι δουλειά μου να αποφασίσω αν χρειαζόμαστε άλλο χρηματοοικονομικό σύστημα, δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα, οπότε πρέπει να είμαστε πραγματιστές», είχε δηλώσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.