ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Περιμένει τη Λέγκα και τα 5 Αστέρια ο Ματαρέλα

10:01 - 31 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Ιταλία: Περιμένει τη Λέγκα και τα 5 Αστέρια ο Ματαρέλα
Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα είναι έτοιμος να διορίσει νέο πρωθυπουργό, αλλά περιμένει ένα μήνυμα από τους λαϊκιστές, οι οποίοι τον έχουν κατηγορήσει ως εχθρό της δημοκρατίας.

Λίγες ημέρες μετά από την αποτυχία των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνασπισμού, ο πρόεδρος θέλει να διαπιστώσει εάν είναι έτοιμοι να ξαναπροσπαθήσουν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg.

Καθώς υποχωρούν οι εντάσεις στην αγορά, ο Ματαρέλα διεξήγε άλλον ένα γύρο άτυπων συνομιλιών στη Ρώμη με τον Κοταρέλι, και στη συνέχεια με τον ηγέτη των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ η τεχνοκρατική κυβέρνηση του Κοταρέλι είναι έτοιμη, ο ίδιος και ο Ματαρέλα δίνουν περισσότερο χρόνο στα λαϊκιστικά κόμματα για να επιδιώξουν μια συμφωνία, τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Ντι Μάιο και ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, χρησιμοποιούν τον υπηρεσιακό για να πιέσουν τον πρόεδρο, ο οποίος έχει καταστρέψει την προσπάθειά τους για εξουσία, ασκώντας βέτο στον ευρωσκεπτικιστική υποψήφιο για τη θέση του υπουργείου Οικονομικών.

Και οι δύο θέλουν να υπαγορεύσουν τους όρους της επόμενης κυβέρνησης και την εναλλακτική λύση –τις νέες εκλογές- καθώς αγωνίζονται να βρεθούν στην εξουσία.

Σε μια πιο πρόσφατη εξέλιξη, ο Ντι Μάιο δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πρόθυμος να προτείνει έναν διαφορετικό υποψήφιο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Λίγο αργότερα, ο Σαλβίνι τόνισε πως δεν θα αλλάξει την προτεινόμενη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου για να ταιριάζει στον πρόεδρο.

Ενώ η στήριξη για τα Πέντε Αστέρια έχει υποχωρήσει, η Λέγκα έχει βρεθεί στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, ενισχύοντας τη θέση του Σαλβίνι σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 31 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.