ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ενισχύθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Απρίλιο

14:56 - 31 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ενισχύθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Απρίλιο
Αύξηση κατέγραψαν οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, λόγω μιας αντίστοιχης αύξησης στο εισόδημα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,3% τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγιο για άνοδο 0,4% στις δαπάνες και 0,3% στο εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να ενισχύεται. Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, σημείωσε άνοδο 2% σε ετήσια βάση και 0,2% από τον Μάρτιο.

Χωρίς να περιλαμβάνονται η ενέργεια και τα τρόφιμα οι δομικές τιμές αυξήθηκαν 0,2% τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μικρή άνοδο 0,1%. Σε ετήσια βάση ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 1,8% τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ ο ρυθμός αποταμίευσης υποχώρησε. Ειδικότερα, ο προσωπικός ρυθμός αποταμίευσης διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Απρίλιο από 3% τον προηγούμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.