ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάιμπερτ: Αναμένουμε «αγαστή» συνεργασία με τη νέα ιταλική κυβέρνηση

15:54 - 01 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Ζάιμπερτ: Αναμένουμε «αγαστή» συνεργασία με τη νέα ιταλική κυβέρνηση
«Καλή και στενή συνεργασία» και με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένει το Βερολίνο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι η Γερμανία «θα προσεγγίσει τη νέα κυβέρνηση με ανοιχτό τρόπο και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την καλή και στενή συνεργασία, όπως αρμόζει στις στενές γερμανοϊταλικές σχέσεις».

Ο κ. Ζάιμπερτ απέφυγε πάντως να σχολιάσει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της νέας κυβέρνησης ή την στάση που θα τηρήσει η Ρώμη στο θέμα των μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το «τι μπορεί να περάσει» από τις προτάσεις που θα κατατεθούν:

«Θα περιμένουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πρόσθεσε ότι γερμανική κυβέρνηση δεν αξιολογεί τα μέλη κυβερνήσεων φιλικών χωρών.

Τόνισε πάντως ότι δεν είναι σωστό πριν από την πρώτη συνάντηση να ανακοινώσουμε προσφορές προς την Ιταλία. «Βρισκόμαστε στην Ευρώπη ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συνεργασία και μεγάλη αποφασιστικότητα», κατέληξε ο κ. Ζάιμπερτ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.