ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή σκηνικού στην Ισπανία με την ορκωμοσία Σάντσεθ

11:21 - 02 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Αλλαγή σκηνικού στην Ισπανία με την ορκωμοσία Σάντσεθ
Ορκίστηκε σήμερα ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης στην Ισπανία ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος έλαβε χθες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του απερχόμενου κεντροδεξιού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

Ο 46χρονος Ισπανός πολιτικός, ο οποίος ηγήθηκε του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε δύο μεγάλες ήττες το 2015 και το 2016, ορκίστηκε στη θέση του πρωθυπουργού, ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου του Στ’, στο ανάκτορο της Ζαρζουέλα. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα εντός των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται ότι η μομφή εναντίον του Ραχόι επήλθε μία ημέρα μετά την καταδίκη του Λαϊκού Κόμματος (PP) για υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συσπειρώθηκαν εναντίον του Ραχόι, στηρίζοντας την πρόταση των Σοσιαλιστών, με 180 ψήφους.

«Ήταν τιμή μου- δεν υπάρχει μεγαλύτερη- που κυβέρνησα την Ισπανία», δήλωσε ο Ραχόι, μετά την ψηφοφορία, και ευχήθηκε στον διάδοχό του να αφήσει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που την βρήκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 02 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.