ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβεβαιότητα και αστάθεια για την επόμενη μέρα στη Σλοβενία

13:03 - 04 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Αβεβαιότητα και αστάθεια για την επόμενη μέρα στη Σλοβενία
Το αίσθημα της αβεβαιότητας και της αστάθειας κυριαρχεί στην Σλοβενία μια μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο σλοβένικος Τύπος.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Vecer αναφέρει χαρακτηριστικά "Κανένας δεν έχει λόγο να χαίρεται" προχωρώντας παράλληλα στην εκτίμηση πως ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης θα είναι "δύσκολος και αβέβαιος".

Επιπλέον το Ράδιο Σλοβενία τονίζει "Αν όλα τα κόμματα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ο κ. Γιάνσα δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση παρά την ξεκάθαρη νίκη του".

Όμως η αποστολή αυτή μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου δύσκολη για τον ανεξάρτητο Μάριαν Σάρετς, ο οποίος ήρθε δεύτερος με 12,7% των ψήφων και ο οποίος δεν έχει κρύψει πως θέλει να σχηματίσει ο ίδιος έναν συνασπισμό σε περίπτωση αποτυχίας του Γιάνσα, αναφέρουν οι σχολιαστές οι οποίοι προειδοποιούν πως "το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ανοίγει σε κανέναν την προοπτική μιας ήρεμης κυβερνητικής θητείας".

Τέλος η εφημερίδα Dnevik, κάνει λόγω για μια πιθανή "κυβέρνηση τεχνοκρατών" υπό την αιγίδα του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) του Γιάνσα, όμως χωρίς την παρουσία αυτού του τελευταίου. Η εφημερίδα παραδέχεται ωστόσο πως το σενάριο αυτό είναι "λίγο πιθανό".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.