ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πράετ(EKT): Σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%

10:29 - 06 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Πράετ(EKT): Σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ολοένα και πιο βέβαιη πως ο πληθωρισμός αυξάνεται και πάλι προς τον στόχο της και την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει εάν θα προχωρήσει σε σταδιακή περιστολή των αγορών ομολόγων, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ.

«Βελτιώνονται οι ενδείξεις που δείχνουν σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο μας και τόσο η ισχύς της οικονομίας της ευρωζώνης όσο και το γεγονός ότι η ισχύς αυτή επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τη διαμόρφωση των μισθών στηρίζει την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει σε ένα επίπεδο χαμηλότερα από, αλλά κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Πράετ στο Βερολίνο, μεταδίδουν οι Financial Times.

Ενώ πολλοί φορείς χάραξης πολιτικής αναμένουν η τελική απόφαση για το εάν θα τερματιστούν οι αγορές ομολόγων να ληφθεί στη συνεδρίαση του Ιουλίου, τα σχόλια του Πράετ υπαινίσσονται ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη, όταν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάσει στη Ρίγα.

Οι αγορές, που τώρα έχουν μειωθεί στο επίπεδο των 30 δισ. ευρώ τον μήνα, πρόκειται να διαρκέσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά αξιωματούχοι εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να περισταλούν σταδιακά κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.