ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας επιτάσσει η Κομισιόν

15:36 - 08 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Την εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας επιτάσσει η Κομισιόν
Κάλεσμα προς την Τουρκία απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνέχιση της εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου της Επιτροπής, η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήώσε χαρακτηριστικά: «η συνέχιση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για τη φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων ΒΙΖΑ για τους Τούρκους πολίτες».

Στην συνέχεια αναφερόμενη στις δηλώσεις Τσαβούσογλου, η Νατάσα Μπερτό υπογράμμισε «Η συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας αφορά τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα και όχι από τα νησιά, καθώς η τελευταία κατηγορία υπάγεται στη συνολικότερη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» και συμπλήρωσε ότι «Η θέση της Επιτροπής είναι πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο των 72 προαπαιτούμενων για τις θεωρήσεις ΒΙΖΑ».

Κλείνοντας  η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης δήλωσε πως ο Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές και των δύο κρατών για το συγκεκριμένο θέμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:39 - 08 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.