ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Σιγκαπούρη τα βλέμματα, ενόψει της ιστορικής συνόδου Τραμπ-Κιμ

11:17 - 10 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Στη Σιγκαπούρη τα βλέμματα, ενόψει της ιστορικής συνόδου Τραμπ-Κιμ
Στη Σιγκαπούρη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του πλανήτη, όπου σε δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, με τους δύο άνδρες να έχουν ήδη καταφθάσει στη χώρα.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε ήδη στη Σιγκαπούρη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της πόλης κράτους με μήνυμά του στο Twitter.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Βιβιάν Μπαλακρισνάν αναρτώντας μια φωτογραφία που τον εικονίζει να κάνει χειραψία με τον Κιμ, ο οποίος φορά γυαλιά κι ένα σκούρο κοστούμι.

Στις 20:24 (τοπική ώρα) προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (Air Force One), σύμφωνα με το BBC.

Ο Τραμπ θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Shangri-La, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ενώ αύριο Δευτέρα πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τις Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

Στους αξιωματούχους που επέβαιναν στο Air Force One περιλαμβάνονται ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο στη διάρκεια των ετών στοίχισε στην Πιονγκ Γιάνγκ μια εντυπωσιακή σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ, θα βρίσκεται στο κέντρο όλων των συνομιλιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 10 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.