ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κίτρινος δράκος απειλεί ξανά την Ευρώπη ;

10:41 - 19 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Χαμηλότερα αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κινούμενα στο βηματισμό της Ασίας, λόγω των ανησυχιών ότι η κυβέρνηση της Κίνας προλειαίνει το εδαφος για αύξηση των επιτοκίων με στόχο την συγκράτηση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι BHP Billiton και Rio Tinto.

Ενεργή θα είναι η Nokia Oyj, εν αναμονεί των εταιρικών της αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο, ενώ πτώση αναμένεται να καταγράψει η BP, λόγω της υποχώρησης της τιμής του αργού, αλλά και μετά την εκθεση της Merrill Lynch,σύμφωνα με την οποία συστήνει στους επενδυτές να μειώσουν τη συμμετοχή τους στις εταιρείες ενέργειας.

Η επενδυτική ψυχολογία θα επηρεασθεί σε μεγάλο βαθμό από την σημερινή εκθεση της κυβέρνησης της Κίνας για τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η οικονομία της Κίνας «ετρεξε» με ρυθμούς ταχύτερους του 10% για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, τους τρεις μήνες που εληξαν την 31 Μαρτίου.

Κινητικότητα αναμένεται να καταγράψει και η Nokia, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα κέρδη α ΄ τριμήνου μειώθηκαν στα 983 εκατ. ευρώ από 1.05 δισ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα.

Αντίθετα, κέρδη αναμένεται να καταγράψει η Schneider Electric, η οποία ανακοίνωσε ενισχυμένες πωλήσεις το α΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 22% στα 3,89 δισ. ευρώ.

Κινητικότητα θα καταγράψει και η Telefonica, μετά την απόφαση της Macquarie Bank να εξαγοράσει τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών του διτκύου επικοινωνιών της βρετανικής αστυνομίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.