ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλικές... μαγκιές στη Γαλλία-«Πόρτα» Τρία σε Λεμέρ

17:05 - 13 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Ιταλικές... μαγκιές στη Γαλλία-«Πόρτα» Τρία σε Λεμέρ
Με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται για τη στάση της στο προσφυγικό, η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν διστάζει να έρθει σε ρήξη με άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρια να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Μπρούνο Λεμέρ.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 18:30 ώρα Ελλάδας σήμερα στο Παρίσι, αλλά η αναστάτωση που προκάλεσε η υπόθεση με τους μετανάστες του πλοίου Aquarius, ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ο Λεμέρ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αυτή. «Η επίσκεψη ακυρώθηκε με αίτημα των Ιταλών και λυπούμαστε γι΄αυτό» δήλωσε, επισημαίνοντας πως υπάρχουν «πολλά σημαντικά θέματα να συζητήσουμε με τον κ. Τρία ιδιαίτερα με την προοπτική» της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής τστις 28 και 29 Ιουνίου, όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, αβέβαιο είναι και το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Tζουζέπε Κόντε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο συγκυβερνήτης της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, απειλεί, πάντως, προκλητικά με ακύρωση της συνάντησης, αν οι Γάλλοι δεν ζητήσουν συγγνώμη.

Τι λέει η κοινή γνώμη στην Ιταλία

Σύμφωνα, πάντως, με γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι «Rai Tre» πάντως το 59% των ερωτηθέντων  θεωρεί ότι η κυβέρνηση χειρίσθηκε ορθά την υπόθεση του πλοίου Aquarius, το 30% διαφωνεί και το 11% δεν έχει διαμορφώσει ξεκάθαρη γνώμη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.