ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sacyr : Προσφέρει 6,5 δισ. ευρώ για τον ελεγχο της Eiffage

12:11 - 19 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Προσφορά ύψους 6,5 δισ. ευρώ σε μετοχές για την απόκτηση των 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της γαλλικής κατασκευαστικής Eiffage κατέθεσε η Sacyr Vallehermoso, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός ομιλος στην Ισπανία σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα η Sacyr προσφέρει 12 νέες μετοχές για κάθε πέντε μετοχές της Eiffage με στόχο την απόκτηση του ολοκληρωτικού ελέγχου της εταιρείας, στην οποία ήδη εχει συμμετοχή.

Οι δύο κατασκευαστικοί ομιλοι θα μπορέσουν με την από κοινού συνεργασία τους βάλουν σε εφαρμογή βιομηχανικά project στην Ισπανία ,να επεκταθούν στον κλάδο του real estate στη Γαλλία και να αποκτήσουν ηγετική θέση στον κατασκευαστικό κλάδο εκτός των εγχώριων αγορών.

Σημειώνεται ότι, λογω του deal είχε διακοπεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Sacyr και της Eiffage. Οι μετοχές της Eiffage εχουν σημειώσει ανοδο 55% τον τρέχοντα χρόνο με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται σε 10,4 δισ. ευρώ, ενώ οι μετοχές της Sacyr εχουν υποχωρήσει 3,1% με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται σε 12.4 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.