ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξετάζεται το ενδεχόμενο συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

08:47 - 15 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν εξετάζουν Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το «Politico» που επικαλείται αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

 «Νομίζω ότι οι δύο πλευρές επεξεργάζονται μία ευκαιρία για συνάντηση. Δεν νομίζω ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις ή έχει γίνει επεξεργασία λεπτομερειών, αλλά πιστεύω πως οι δύο πλευρές, εξετάζουν το ενδεχόμενο να την πραγματοποιήσουν» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρίτσαρντ Χούκερ, υψηλόβαθμος διευθυντής με αρμοδιότητα για την Ευρώπη και την Ρωσία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Μία συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, όπου κυριαρχεί η έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, αναφορικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Πιο πρόσφατα, ο πρόεδρος Πούτιν εξέτασε το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τον Τραμπ στην Βιέννη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal». Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 5 Ιουνίου στην Βιέννη, ο Πούτιν ρώτησε τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αν μπορεί να φιλοξενήσει μία συνάντηση με τον Τραμπ.

Ο Χούκερ από την πλευρά του δήλωσε ότι η Αυστρία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φιλοξενεί συχνά την διεξαγωγή διπλωματικών συνομιλιών, θα μπορούσε να είναι μία πιθανή χώρα για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες το διήμερο 11-12 Ιουλίου, για την ετήσια διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.