ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάχωμα Μπερλουσκόνι σε επιθετικές εξαγορές από ΗΠΑ

14:21 - 19 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Πέπλο προστασίας προσπαθεί να απλώσει ο τηλεοπτικός σταθμός Mediaset, που ανήκει στον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν δέλεαρ για πολλές ξένες εταιρείες.

«Υπό το φως των συζητήσεων για το μέλλον της Telecom Italia, ο ιδιοκτήτης της Mediaset αυξάνει την αξία της», δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας Fedele Confalonieri στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων και προσθέτει «είναι φυσιολογικό η Mediaset να διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην προστασία του ιταλικού επιχειρείν».

Στο μεταξύ, χθες η Mediaset, η Fininvest και ο επιχειρηματίας RobertoColaninno διέψευσαν δημοσίευμα του τύπου, σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται σε στάδιο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Olimpia, η οποία ελέγχει την TelecomI talia, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Fininvest, ενώ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Mediaset.

Στην αντίπερα όχθη, οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως την ιταλική κυβέρνηση ότι στερεί το δικαίωμα ξένων εταιρειών από τη διεκδίκηση της Telecom Italia, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη απόσυρση του ενδιαφέροντος της AT&T, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ.

«Οι επενδύσεις δεν κατευθύνται προς τα εκεί οπου δεν εκτιμώνται ή εκεί όπου οι κανόνες της αγορές αλλάζουν συνεχώς», αναφέρει στην Corriere della Sera ο Αμερικανός πρέσβης στην Ιταλία Ronald Spogli.

Χθες ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι επεμβαίνει στην υπόθεση της εξαγοράς της Telecom, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν της μερικώς τους κανονισμούς της Ιταλίας σε σχέση με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι πέραν της αυστηρής κριτικής που δέχεται η ιταλική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ, έρχεται να προστεθεί και η ΕΕ, η οποία, σε επιστολή της, υποστηρίζει ότι η χώρα επιβάλλει εμπόδια σε ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές στο τραπεζικό σύστημα και τις βιομηχανίες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.