ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη μίνι σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό-Παρούσα και η Ελλάδα

13:37 - 20 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Έκτακτη μίνι σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό-Παρούσα και η Ελλάδα
Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έκτατης μίνι Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίζεται την Κυριακή μεταξύ αρκετών χωρών-μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος η Γερμανία, , η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και, πιθανόν, η Ιταλία και η Ισπανία.

Νωρίτερα, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Ανγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της κ. Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής» εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία» πρόσθεσε ο Κουρτς.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 20 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.