ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Πιθανή η κυβέρνηση συνασπισμού αν δεν έχουμε πλειοψηφία

11:18 - 21 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
To ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, αν το κόμμα του δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές της Κυριακής, άφησε ανοιχτό την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν ενδέχεται να χάσει την πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο, ενώ ίσως χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζεται από τον πρώτο γύρο.

«Αν είμαστε κάτω από τις 300 (έδρες), τότε ίσως αναζητήσουμε να σχηματίσουμε συνασπισμό», δήλωσε ο Ερντογάν στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral FM. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτή η πιθανότητα είναι «πολύ, πολύ μικρή».

Το AKP δημιούργησε συνασπισμό με το εθνικιστικό MHP πριν από τις εκλογές, ενώ και κόμματα της αντιπολίτευσης επίσης κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν οι βουλευτικές εκλογές, αν ο συνασπισμός του με το AKP δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία την Κυριακή.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.