ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα δολοφονία υποψήφιου δημάρχου στο Μεξικό

07:54 - 22 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Νέα δολοφονία υποψήφιου δημάρχου στο Μεξικό
Ένας υποψήφιος δήμαρχος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μεξικό· επρόκειτο για τον δεύτερο φόνο υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αιρετό αξίωμα μέσα σε μόλις 24 ώρες, ενώ απομένουν πλέον ημέρες ως τις εκλογές της 1ης Ιουλίου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μιτσοακάν, ο Σιλβάνο Αουρεόλες, επιβεβαίωσε μέσω Twitter τον φόνο του Φερνάντο Άνχελες Χουάρες, στελέχους του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), στο Οκάμπο, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Quadratín, ο Άνχελες Χουάρες δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του από τρεις άνδρες, οι οποίοι διέφυγαν.

Ο φόνος του ακολούθησε εκείνον του Όμαρ Γκόμες Λουκατέρο, ενός υποψήφιου δημάρχου της πόλης Αγκιλίγια, επίσης στην Πολιτεία Μιτσοακάν.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχουν δολοφονηθεί 120 πολιτικοί και υποψήφιοι στο Μεξικό, σύμφωνα με την εταιρεία Etellekt Consultores.

Το PRD απηύθυνε έκκληση στις μεξικανικές αρχές να προστατεύσουν τους υποψήφιους και να προσαγάγουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των φόνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.