ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

General Motors : Πιθανή η συνεργασία με Delphi

10:56 - 20 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Πιθανή θεωρείται η συνεργασία της General Motors, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο με την Delphi, τη μεγαλύτερη προμηθεύτρια μερών αυτοκινήτων της General Motors, για να εξέλθει από τη χρεωκοπία, παρά την προοπτική ότι οι επενδυτές ενδέχεται να μη συμμετάσχουν.

«Είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της GM Rick Wagoner, σε μια συνέντευξη στη Σανγκάη και πρόσθεσε «αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει το πρόβλημα σε λύση».

Η GM αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο για μια απεργία, η οποία θα οδηγούσε σε παύση της παραγωγής της στις ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Delphi, ότι η εξοδός της από τη χρεωκοπία θα καθυστερήσει, λόγω του ότι η Cerberus Capital Management είναι πιθανό να ματαιώσει το σχέδιο επένδυσης 3,4 δισ. δολαρίων για τον ελεγχο της εταιρείας.
 
Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Delphi αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους τέσσερις εταίρους της Cerberus για την προσφορά, συμπεριλαμβανομένης της Appaloosa Management LP, θα συνεχιστούν.

Η General Motors, η οποία ενδέχεται να περάσει φέτος στα χέρια της Toyota Motor, αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή στα 1,7 εκατ. από περίπου 900.000 οχήματα στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των αυτοκινήτων μειώθηκαν σε ποσοστό τουλάχιστον 7% στη χώρα το α΄ τρίμηνο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.