ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ:Ένταξη στην ΕΕ το 2025 και ατάκα για «μακεδονική ταυτότητα»

18:39 - 28 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Ζάεφ:Ένταξη στην ΕΕ το 2025 και ατάκα για «μακεδονική ταυτότητα»
H ΕΕ αναγνώρισε τη «μεταστροφή» που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του σε μόλις ένα χρόνο και συμφώνησε να δώσει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Ντόναλντ Τουσκ.

«Το αξίζαμε» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι το 2025 θα μπορεί να ολοκληρωθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.

Σημειώνουμε πως η διαδικασία ένταξης θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις, τον Ιούνιο του 2019.

Ο Ζάεφ τόνισε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που κατά μέσο όρο κρατά επτά χρόνια και δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της.

«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε ο Ζάεφ.

Επίσης, ανέφερε ότι «είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.