ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επεισόδια στη Νιγηρία ανεβάζουν το αργό

13:18 - 20 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Ανοδικά κινείται το αργό, λόγω των εκτιμήσεων ότι τα επεισόδια στη Νιγηρία θα βλάψουν τις εξαγωγές και ότι οι προμήθειες του ΟΠΕΚ θα μειωθούν.

Συγκεκριμένα, το αργό για τα συμβόλαια του Μαϊου ενισχύεται κατά 83 λεπτά ή σε ποσοστό 1,34% στα 62,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ σημειώνει ανοδο 0,62% στα 66,35 δολάρια το βαρέλι.

Tα συμβόλαια του Μαΐου λήγουν σήμερα.

Οσον αφορά την εκρυθμη κατάσταση στη Νιγηρία, αύριο θα λάβουν χώρα οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου στην Αφρική, όπου οι στρατιωτικές επιθέσεις έχουν οδηγήσει ήδη σε μείωση της παραγωγής.

Παράλληλα, οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ ενδέχεται να υποχωρήσουν 0,4% το μήνα που λήγει την 5η Μαίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της συμβουλευτικής εταιρείας OilMovements.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, ο ΟΠΕΚ θα γεμίζει τα τάνκερς κατά περίπου 24,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα το μήνα που λήγει την 5η Μαΐου σε σύγκριση με 24,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το μήνα που εληξε την 7η Απριλίου.

Επιπρόσθετα, οι πετρελαϊκές τιμές αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, δεδομένου ότι τα διυλιστήρια θα επιδιώξουν να αυξήσουν τη δυναμικότητά τους για περισσότερη παραγωγή βενζίνης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση που καταγράφεται το καλοκαίρι.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.