ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστριακή Προεδρία ΕΕ: Πρώτη προτεραιότητα η παράνομη μετανάστευση!

12:50 - 30 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Αυστριακή Προεδρία ΕΕ: Πρώτη προτεραιότητα η παράνομη μετανάστευση!
Με επείγον, ενημερωτικό του, έγγραφο το Ευρωκοινοβούλιο, προϊδεάζει, πολιτικούς αναλυτές και διπλωματικούς, για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ευρωπαϊκή Ενωση το επόμενο εξάμηνο, όπου την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει από αύριο και μέχρι το τέλος του 2018, η Αυστρία.

Όπως σχολιάζουν διπλωματικοί παρατηρητές στο Στρασβούργο, τα μαντάτα, από τις δραστηριότητες που απεργάζεται η Αυστριακή Προεδρία, δεν θα είναι καθόλου καλά, τόσον για πρόσφυγες και μετανάστες όσον και για τις χώρες που, με «όχημα» το προσφυγικό, επιχείρησαν και επιχειρούν πολιτικά και οικονομικά οφέλη σε βάρος της ΕΕ.

Με πρωθυπουργό τον 31χρονο, φιλοευρωπαίο μεν αλλά με ακροδεξιές καταβολές Σεμπάστιαν Κούρτς , η Αυστρία επέλεξε ως σύνθημα της εξάμηνης προεδρίας της το «Η Ευρώπη που προστατεύει» και έθεσε ως πρώτη της προτεραιότητα, την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, για την διατήρηση της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Στο ενημερωτικό έγγραφο αναφέρεται ότι,  η Αυστρία θεωρεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών υπήρξαν αρκετές κρίσεις που προκάλεσαν δυσπιστία στην ΕΕ μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών και υποστηρίζει πως αυτή η δυσπιστία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Για το σκοπό αυτό, η αυστριακή Προεδρία ανακοίνωσε τρεις κύριες προτεραιότητες για την θητεία της: ασφάλεια, ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα.

Όσον αφορά την ασφάλεια, σκοπεύει να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, εξασφαλίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και στη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την ψηφιακή ενιαία αγορά, και συγκεκριμένα την ψηφιοποίηση.

Σχετικά με τη σταθερότητα, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εργαστεί για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

*Ολο το ενημερωτικό έγγραφο στα αγγλικά εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 30 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.