ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Στις 9 Ιουλίου o υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο

13:01 - 30 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Στις 9 Ιουλίου o υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο
Στις 9 Ιουλίου θα αποκαλύψει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το όνομα του υποψηφίου του για την ένατη έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, αυτή τη στιγμή έχει πέντε υποψηφίους κατά νου, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες. H θέση είναι καθοριστικής σημασίας για αποφάσεις σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες επαφές με τους υποψηφίους για τη θέση και συμβούλους του, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν πρόκειται να τους ρωτήσει ποια είναι η θέση τους για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

«Είναι μια ομάδα δικαστών πολύ ταλαντούχων, λαμπρών, συντηρητικών στην πλειονότητά τους» είπε, προσθέτοντας: «Όλοι μου αρέσουν».

Όποιος επιλεγεί θα κληθεί να αντικαταστήσει τον δικαστή 'Αντονι Κένεντι, που συνταξιοδοτείται. Διορίστηκε στο Δικαστήριο το 1987 από τον Ρόναλντ Ρίγκαν και έπαιζε συχνά διαιτητικό ρόλο μεταξύ τεσσάρων μετριοπαθών προοδευτικών και τεσσάρων συντηρητικών.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφασίζει για όλα τα μεγάλα θέματα κοινωνικής φύσης από τη θανατική ποινή, την οπλοκατοχή, τις φυλετικές και πάσης φύσεως διακρίσεις, έως το δικαίωμα στην άμβλωση, το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τη δράση των συνδικάτων.

Την απόφαση του προέδρου θα κληθεί να επικυρώσει και η Γερουσία, όπου η μάχη προβλέπεται να είναι σκληρή. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ισχνή πλειοψηφία στο σώμα και οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να βάλουν με κάθε τρόπο φρένο σε μία υπερβολικά συντηρητική επιλογή.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:56 - 30 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.