ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έτρεξε» η ευρωπαϊκή επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο

14:34 - 04 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
«Έτρεξε» η ευρωπαϊκή επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο
Επιταχύνθηκε τον Ιούνιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, αν και η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016, όπως προκύπτει από τον σύνθετο δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για τον Ιούνιο.

Κατά τα τελικά στοιχεία, ο δείκτης PMI αυξήθηκε στις 54,9 μονάδες από τις 54,1 του Μαΐου, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Η αρχική εκτίμηση ήταν 54,8 μονάδες.

Πάντως, ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής, που αποτυπώνει την αισιοδοξία των επιχειρήσεων, υποχώρησε στις 63,4 από τις 63,7 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2016.

Ο PMI για την μεταποίηση, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, υποχώρησε σε χαμηλό 18 μηνών, σημειώνοντας πτώση για έκτο συνεχή μήνα εν μέσω ανησυχιών για τα εμπόδια στο εμπόριο και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών επηρεάστηκαν, ωστόσο, λιγότερο από τους φόβους για εμπορικό πόλεμο. O PMI για τον τομέα των υπηρεσιών σημείωσε άλμα σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 55,2 από τις 53,8 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.