ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση Μέι για συμφωνία στo Brexit πριν το υπουργικό συμβούλιο

14:03 - 06 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Έκκληση Μέι για συμφωνία στo Brexit πριν το υπουργικό συμβούλιο
Ύστατη έκκληση προς την κυβέρνησή της να κάνει το χρέος της και να συμφωνήσει στο σχέδιο για το μέλλον της Βρετανίας έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Λίγες ώρες προτού αρχίσει η μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην εξοχική κατοικία της Μέι, στο Τσέκερς, η Βρετανίδα πρωθυπουργός καλεί τους υπουργούς της να βάλουν κατά μέρος τις διαφωνίες τους για το Brexit, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τώρα είναι η ώρα για ένα ακόμη βήμα εμπρός. Θέλουμε μία συμφωνία, η οποία θα μας επιτρέψει να πετύχουμε τα οφέλη του Brexit – να πάρουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, των νόμων και των χρημάτων μας, καθώς και να υπογράψουμε φιλόδοξες συμφωνίες εμπορίου με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία», δήλωσε με ανακοίνωσή της την Παρασκευή η Μέι.

Οι Βrexiteers απαιτούν μία συμφωνία, η οποία θα δίνει το δικαίωμα στη Βρετανία να συνάπτει ελεύθερα εμπορικές συμφωνίες με τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Το σχέδιο της Μέι, όπως παρουσιάστηκε, θα μπορούσε να θέσει εμπόδια σε εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, καθώς φαίνεται να κρατάει δεμένο το βρετανικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα αγροτικά προϊόντα και άλλα αγαθά στο άρμα των κανονισμών της Ε.Ε.

Ενδεικτικό του διχαστικού κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση της Μέι αποτελεί και η έκτακτη συνάντηση επτά ευρωσκεπτικιστών υπουργών, μεταξύ των οποίων οι Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Ντέιβις και Μάικλ Γκόουβ, την Πέμπτη, στο Φόρεϊν Όφις. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.