ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΗΕ βλέπει πολιτική και όχι μεταναστευτική κρίση στην Ε.Ε.

17:09 - 06 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ο ΟΗΕ βλέπει πολιτική και όχι μεταναστευτική κρίση στην Ε.Ε.
Ως πολιτική και όχι μεταναστευτική χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ την κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα.

«Θεωρούμε πως πρόκειται για πολιτική κρίση, όχι για μεταναστευτική κρίση. Οι αριθμοί δεν είναι τόσο σημαντικοί», λέει ο Λίοναρντ Ντόιλ, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

«Θέλουμε το τοξικό αφήγημα εναντίον των μεταναστών, για να το θέσουμε απερίφραστα, να περιοριστεί και οι άνθρωποι να δουν τη μετανάστευση όπως είναι. Είναι ένα απαραίτητο μέρος του σύγχρονου κόσμου, με την προϋπόθεση ότι γίνεται διαχείρισή της. Το θέμα είναι ότι η αντίληψη του κόσμου είναι πως βρίσκεται εκτός ελέγχου», δήλωσε.

«Αυτό δεν είναι κρίση», λέει ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «Όμως αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει είναι ότι μια μικρή φούχτα χωρών επωμίζονται δυσανάλογο βάρος για την υποδοχή των νεοαφιχθέντων».

«Αυτό που χρειάζεται είναι τα ευρωπαϊκά κράτη να συνεργασθούν με χώρες στην περιοχή της Μεσογείου καθώς και να θεσπίσουν μια δίκαιη διανομή των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο ώστε το βάρος να είναι μοιρασμένο» συνεχίζει.

Ωστόσο «μολονότι ο αριθμός των ανθρώπων που διαπλέουν τη Μεσόγειο έχει μειωθεί  το ποσοστό εκείνων που βρίσκουν τον θάνατο κατά τον διάπλου αυτόν έχει αυξηθεί πολύ», επισημαίνει κλείνοντας ο Τσάρλι Γιάξλεϊ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.