ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊλάνδη ώρα μηδέν: Κρίσιμες ώρες για τα εγκλωβισμένα παιδιά

20:40 - 06 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ταϊλάνδη ώρα μηδέν: Κρίσιμες ώρες για τα εγκλωβισμένα παιδιά
Έφτασε η ώρα της αλήθειας, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του νεαρού προπονητή που παραμένουν επί 13 ημέρες εγκλωβισμένα σε ένα σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος περίπου 4 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κίνδυνος υποξίας και υποσιτισμού αλλά και η μετεωρολογική πρόβλεψη για ισχυρές βροχοπτώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανή καταβύθιση του σημείου που βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο, είναι μεγάλος και για αυτό το λόγο επισπεύδεται η επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Νωρίτερα, οι αρχές της χώρας έκρουσαν για πρώτη φορά τον κίνδυνο ότι ο χρόνος που μένει είναι περιορισμένος. Τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά μειώνονται και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η επιδείνωση του καιρού με βροχές και πλημμύρες.

Σε αυτό αυτό συνέβαλε και ο τραγικός θάνατος Ταϊλανδού δύτη, ο οποίος πέθανε από έλλειψη οξυγόνου αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του να τοποθετήσει φιάλες κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής.

Η τραγικές στιγμές των 12 παιδιών και του προπονητή τους έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ στην πλαγιά του βουνού που βρίσκεται το σπήλαιο, στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, δημιουργήθηκε μία μικρή πόλη με δύτες, σπηλαιολόγους και στρατιώτες σε μια εθνική προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Βοήθεια από Έλον Μασκ

Στις υπηρεσίες της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, προκειμένου να βοηθήσει στο γιγάντιο έργο απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπου βρίσκονται παγιδευμένα επί 13 μέρες, έχει τεθεί και ο Έλον Μασκ

Σε μία σειρά από μηνύματα του στο Twitter, ο αμερικανός μεγιστάνας και ιδρυτής της Tesla Motors αναφέρθηκε σε διάφορους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις του θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ομάδες διάσωσης.

Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων ανέφερε χαρακτηριστικά την Boring Company, η οποία «είναι πολύ καλή στο να διανοίγει τρύπες», ενώ πρότεινε εναλλακτικά την τοποθέτηση εντός του σπηλαίου νάιλον σωλήνα, ο οποίος θα γεμίσει στη συνέχεια με αέρα δημιουργώντας μία υποβρύχια σήραγγα.

Τις επαφές τού Μασκ με τις αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.