ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν όλα στις τηλεπικοινωνίες το 2019!

12:08 - 09 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Αλλάζουν όλα στις τηλεπικοινωνίες το 2019!
Σημαντικές αλλαγές, επωφελείς για επιχειρήσεις και καταναλωτές, προωθούνται μέσω του νέου πλαισίου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, που απεργάζονται τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, μας πληροφορεί επείγον ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου.

Το νέο κοινοτικό πλαίσιο, περιλαμβάνει μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων σ’ αυτόν τον τομέα, χρήση δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας, νέους κανόνες ραδιοφάσματος για κινητές συνδέσεις και 5G, κανόνες προστασίας των τελικών χρηστών και περιορισμό των τελών για ενδοκοινοτικές χρήσεις.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η νέα αυτή συμφωνία, που ελπίζεται να αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2019, θα προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και ευκολότερη πρόσβαση των καταναλωτών στους φορείς εκμετάλλευσης, διεύρυνση της καθολικής πρόσβασης κι’ ένα νέο σύστημα προειδοποίησης SMSγια τους πολίτες.

Αναφερόμενοι στο ιστορικό και στο «τι μέλλει γενέσθαι», οι συντάκτες του σχετικού εγγράφου, αναφέρουν ότι ο νέος αυτός «κωδικός» για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, προτάθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 από την Κομισιόν, με στόχο να αναθεωρηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες του 2009.

Το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησαν προσωρινά για τον κώδικα στις 6 Ιουνίου 2018 και η αρμόδια Επιτροπή (ITRE) του Ευρωκοινοβουλίου, πρόκειται να τον ψηφίσει αύριο, 10 Ιουλίου 2018, ενώ η έγκριση του από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έχει προσδιορισθεί για την Σύνοδο του Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο.

 

*Ολο το ενημερωτικό έγγραφο στα αγγλικά ΕΔΩ

 

 

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 09 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.