ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη παραίτηση-βόμβα στη Βρετανία: Εκτός ΥΠΕΞ ο Μπόρις Τζόνσον!

17:08 - 09 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Δεύτερη παραίτηση-βόμβα στη Βρετανία: Εκτός ΥΠΕΞ ο Μπόρις Τζόνσον!
Δεύτερη παραίτηση - βόμβα έσκασε μέσα σε λίγες ώρες στη Βρετανία. Εκτός κυβέρνησης Μέι θέτει τον εαυτό του ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ακολουθεί το παράδειγμα του Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος ήταν υπουργός αρμόδιος για το Brexit.

Σε ανακοίνωση της Downing Street αναφέρεται πως ο Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του στην Τερέζα Μέι, η οποία και την έκανε αποδεκτή.

"Η Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Μπόρις για τη δουλειά του", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόκειται πάντως για μείζον πολιτικό ζήτημα στη Βρετανία, καθώς φαίνεται πως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αντιδρούν με τη λύση που προωθεί για την έξοδο από την ΕΕ η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Να υπενθυμίσουμε πως στη θέση του Ντέιβιντ Ντέιβις, νέος υπουργός υπεύθυνος για το Brexit χρίστηκε ο Ντόμινικ Ράαμπ, πρώην υπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι παραιτήσεις των κορυφαίων υπουργών έρχονται ως συνέχεια της πρότασης της πρωθυπουργού Μέι για τη μελλοντική εμπορική και τελωνειακή σχέση με την ΕΕ. Η πρόταση πέρασε μεν από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά φαίνεται πως κορυφαίοι υπουργοί διαφωνούν.

Είναι προφανές ότι ένα μεγάλο κομμάτι των Συντηρητικών θεωρούν ότι το σχέδιο της Μέι οδηγεί σε ένα «μαλακό» Brexit το οποίο παραβιάζει τη βούληση του βρετανικού λαού.

Αυτό που τώρα μοιάζει κρίσιμο είναι να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια και αν οι παραιτήσεις Ντέιβις και Τζόνσον μπορούν να δημιουργήσουν ένα... τσουνάμι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τη ζωή της Τερέζα Μέι.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 09 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.