ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέι προειδοποιεί για «άτακτο» Brexit- Πληροφορίες για πρόταση μομφής

18:15 - 09 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Η Μέι προειδοποιεί για «άτακτο» Brexit- Πληροφορίες για πρόταση μομφής
Στον απόηχο της παραίτησης δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής της, με αφορμή το σχέδιό της για το Brexit, η Τερέζα Μέι μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο και κράτησε σκληρή γραμμή έναντι της ΕΕ.

Η κα. Μέι υπερασπίστηκε το σχέδιό της και κάλεσε την ΕΕ να δείξει διάθεση για συνεννόηση:

"Αυτό που προτείνουμε είναι μια πρόκληση για την ΕΕ, απαιτεί από αυτούς να το επανεξετάσουν, να δουν πέραν των θέσεων που έχουν λάβει μέχρι τώρα και να συμφωνήσουν σε μια νέα και δίκαιη ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων", υποστήριξε.

Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα τη λεγόμενη «λευκή βίβλο» σχετικά με την πολιτική της για το Brexit την προσεχή Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά τη νέα πρότασή της γιατί σε διαφορετική περίπτωση ελοχεύει ο κίνδυνος μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Σχολίασε όμως ότι οι ενδείξεις που έχει από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες είναι ότι με τις νέες προτάσεις του Λονδίνου είναι εφικτό να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Αν η ΕΕ συνεχίσει την παρούσα πορεία της υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ένα «άτακτο» Brexit, χωρίς συμφωνία, προειδοποίησε. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάζεται για όλες τις πιθανές καταλήξεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία, συνέχισε η Μέι, λέγοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Μέι θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους σχετικά με τις παραιτήσεις των Ντέιβιντ Ντέιβις και Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο, στη Βρετανία πληθαίνουν οι φήμες πως υπάρχει πιθανότητα να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησής της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.