ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊλάνδη: Στην τελική ευθεία- Βγήκε και το 11ο παιδί

13:13 - 10 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ταϊλάνδη: Στην τελική ευθεία- Βγήκε και το 11ο παιδί
Από τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) είναι σε εξέλιξη η τρίτη επιχείρηση διάσωσης κατά την οποία θα έβγαζαν έξω τα τελευταία 4 παγιδευμένα παιδιά και τον 25χρονο προπονητή. Λίγο μετά τις 12.00 έγινε γνωστό πως απεγκλωβίστηκε το ένατο από τα παιδιά. Το ένατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο CNN. Λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι βγήκε και το 10ο παιδί, ενώ στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε πως εκτός σπηλαίου είναι και το 11ο παιδί!

Η επιχείρηση εξελίσσεται εξαιρετικά καλά και απομένει μόλις ένα παιδί εντός του σπηλαίου, καθώς και ο προπονητής.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες τις επιχείρησης απεγκλωβίστηκαν οκτώ παιδιά.

Συνεπώς, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εκτιμούν ότι σήμερα μπορεί να τελειώσουν το δύσκολο έργο τους. Να απεγκλωβίσουν και τα 12 παιδιά, αλλά και τον προπονητή τους.

Σε καλή κατάσταση τα οκτώ παιδιά

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονται τα 8 παιδιά που έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα τέσσερα που βγήκαν από το σπήλαιο συνάντησαν τους γονείς τους ενώ το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί σήμερα και με τα επόμενα τέσσερα.

Η συνάντηση, ωστόσο, έγινε με απόσταση καθώς οι γιατροί είχαν τοποθετήσει ένα τζάμι προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιος κίνδυνος για την εύθραυστη υγεία τους.

Συνολικά τα οχτώ παιδιά είναι σε καλή κατάσταση εκτός από δύο που λαμβάνουν αγωγή για μια ελαφρά μόλυνση στα πνευμόνια τους. Και τα 8 παιδιά αναμένεται να μείνουν στο νοσοκομείο για συνολικά επτά ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα παιδιά που έχουν διασωθεί είναι ηλικίας 12 έως 16 ετών που σημαίνει ότι στα τέσσερα παιδιά που βρίσκονται στο σπήλαιο είναι και το νεαρότερο μέλος της ομάδας των 12, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:23 - 10 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.