ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δηλώνει... νικητής και δεν αποχωρεί

13:54 - 12 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δηλώνει... νικητής και δεν αποχωρεί
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στις πληροφορίες ότι απείλησε με αποχώρηση από τη συμμαχία τους υπόλοιπους ηγέτες. «Μπορούμε αλλά δεν χρειάζεται να φύγουμε από το ΝΑΤΟ» ήταν το μήνυμα του Τραμπ σε σχετική ερώτηση.

Ο Τραμπ δήλωσε ουσιαστικά... νικητής καθώς όπως είπε, στη διάρκεια της Συνόδου εξασφάλισε αύξηση 33 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό της συμμαχίας, ποσό που μπορεί να φτάσει κατά τον ίδιο και τα 40 δισ. ευρώ.

«Πιστεύω στο ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρό από όσο ήταν πριν δύο ημέρες» πρόσθεσε ο Τραμπ επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, αλλά μένει να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Strem 2 που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη.

Παράλληλα είπε ότι έχει μεγάλο σεβασμο στη Γερμανία ενώ επανέλαβε την αδικία, κατά τον ίδιο, οι ΗΠΑ να δίνουν ένα ποσοστό 4,2% του ΑΕΠ τους στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ.

Η παρουσία και οι θέσεις του Τραμπ στη σύνοδο κορυφής πάντως προκάλεσε ένταση με τους άλλους ηγέτες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.