ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ- Πούτιν: Αντάλλαξαν χειραψία και ξεκίνησαν τις συνομιλίες

14:49 - 16 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ- Πούτιν: Αντάλλαξαν χειραψία και ξεκίνησαν τις συνομιλίες
Χωρίς απρόοπτα ξεκίνησε η Συνάντηση Κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι, παρότι ο Ρώσος Πρόεδρος... έστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για σχεδόν μία ώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συνέχισαν τις φιλοφρονήσεις που από καιρό ανταλλάσσουν. Η αφορμή αυτή τη φορά ήταν αρκετά εύκολη. Αφού συνεχάρη τον Πούτιν για την επιτυχημένη διοργάνωση του Μουντιάλ, ο Τραμπ έδωσε μία γεύση της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους.

«Έχουμε πολλά ωραία να συζητήσουμε, από το εμπόριο έως την Κίνα», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν σημειώσει πρόοδο εδώ και πολλά χρόνια.

«Είναι καλό πράγμα να κάνουμε πρόοδο. Ο κόσμος θέλει να μας δει να τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε δύο πολύ μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις. Διαθέτουμε το 90% των πυρηνικών και αυτό δεν είναι καλό», πρόσθεσε με νόημα ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει την καθυστέρηση του Ρώσου ομολόγου του, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές υπήρξε μάλλον εσκεμμένη...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.