ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Φεύγει η Νουί-Ποιος θα την αντικαταστήσει με αποδοχές €283.488;

15:25 - 16 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Φεύγει η Νουί-Ποιος θα την αντικαταστήσει με αποδοχές €283.488;
Προς αναζήτηση αντικαταστάτη για την Ντανιέλ Νουί, βρίσκεται η ΕΚΤ καθώς η τετραετής θητεία της Γαλλίδας επικεφαλής για την εποπτεία των τραπεζών φτάνει στο τέλος της στις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής Αντρέα Ενρία, ο επόπτης της ΕΚΤ Ινιάτσιο Αντζελόνι, η υποδιοικητής της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας Σάρον Ντόνερι και ο Ολλανδός πρώην επόπτης Γιαν Σίμπραντ. Σημειώνεται βέβαια πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια υποψηφιότητα επίσημα.

Αν και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν προσωπικά από τους ενδιαφερόμενους, καμία υποψηφιότητα δεν είναι πιθανόν να είναι επιτυχής χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της χώρας τους και μία προσπάθεια παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωζώνης. Επιτροπή της ΕΚΤ θα καταρτίσει μία λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και θα υποβάλει την τελική πρόταση στην Συμβούλιο της ΕΕ το Φθινόπωρο, μετά από διαβούλευση, μεταξύ άλλων, με το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Ο νέος επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας θα επιβλέπει 118 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης με ενεργητικό περίπου 21 τρισ. ευρώ και ένα μεγάλο ακόμη απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), που έχουν μείνει κατάλοιπα από την κρίση χρέους. Η Νουί δυσκολεύθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προβληματικών δανείων, καθώς οι ιταλικές τράπεζες αντέδρασαν στα σχέδια για επιθετικές δράσεις πώλησης «κόκκινων» δανείων ή σχηματισμού προβλέψεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, οι βασικές αποδοχές της Νουί ανήλθαν σε 283.488 ευρώ, όπως και των τακτικών μελών του Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.