ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Με έξι μόλις άτομα το «κυνήγι» του οικονομικού εγκλήματος!

11:57 - 17 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Με έξι μόλις άτομα το «κυνήγι» του οικονομικού εγκλήματος!
Χωρίς επαρκείς πόρους και μόνον με έξι άτομα προσωπικό «αγωνίζεται» να τιθασεύσει το οικονομικό έγκλημα στην ΕΕ, η Ομάδα Εργασίας, που εντάσσεται στην Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Κομισιόν!

 Όπως προκύπτει από την γραπτή «στιχομυθία», μεταξύ του Γερμανού ευρωβουλευτή της Ομάδας των Πρασίνων Sven Giegold και της αρμόδιας Επιτρόπου Jourová (που έγινε σήμερα γνωστή) παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε, στις 30 Μαίου 2017, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, ενώπιον της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, ότι θ’ αυξήσει τον αριθμό των απασχολουμένων και θα εξασφαλίσει επαρκείς πόρους για την «λειτουργία» της εν λόγω Ομάδας, τίποτα από τα δύο δεν επετεύχθη.

Στην γραπτή του ερώτηση (18 Απριλίου 2018) ο Γερμανός ευρωβουλευτής, έθετε ευθέως το θέμα ότι η εν λόγω Ομάδας Εργασίας της Κομισιόν, η επιφορτισμένη με το έργο της πάταξης φοραδιαφυγής-φοροαποφυγής και γενικότερα του οικονομικού εγκλήματος σ’ όλόκληρη την ΕΕ, είχε μόνον έξη (6) άτομα προσωπικό και ρωτούσε την Κομισιόν «τι μέλλει γενέσθαι».

Στην χθεσινή της απάντηση η Επίτροπος Jourová, επιβεβαιώνει πως μέχρι στιγμής, ούτε το προσωπικό της τόσο σημαντικής για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ Επιτροπής έχει αυξηθεί αλλά ούτε και έχουν βρεθεί ακόμη, οι απαραίτητοι πόροι.

Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, η Επίτροπος:

« Η Ομάδα Εργασίας που είναι υπεύθυνη για το «οικονομικό έγκλημα» στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών έχει μετατραπεί σε μονάδα.

Θα καταβληθούν συνεχείς προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί, επίσης για τα προσεχή έτη, η επαρκής χρηματοδότηση της Επιτροπής και η Κομισιόν δεσμεύεται να ανταποκριθεί σε νέες προτεραιότητες μέσω της αναδιάταξης των πόρων.»

*Η γραπτή ερώτηση του Γερμανού ευρωβουλευτή στα αγγλικά ΕΔΩ

*Η γραπτή απάντηση της Επιτρόπου στ’ αγγλικά ΕΔΩ

 

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.