ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουγγαρία: Θα εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

15:08 - 18 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ουγγαρία: Θα εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση
Τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, πριν από την οριστική της έγκρισή της, αναμένεται να εγκαταλείψει η Ουγγαρία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Εξωτερικών, Πέτερ Σγιάρτο, η συγκεκριμένη συμφωνία είναι "απειλή για τον κόσμο".

"Το έγγραφο αυτό τάσσεται εντελώς κατά των συμφερόντων ασφάλειας της Ουγγαρίας", δήλωσε ο Σγιάρτο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η συμφωνία αυτή θα υιοθετηθεί επισήμως τον Δεκέμβριο, αλλά η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο στο Μαρόκο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ουγγαρία θα αντιταχθεί επίσης στη συμφωνία αν αυτή τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε. Οι χώρες - μέλη του ΟΗΕ, εκτός των ΗΠΑ, ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο μια σειρά διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο μιας μη δεσμευτικής Παγκόσμιας Συμφωνίας για τη Μετανάστευση, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Στόχος είναι "να ενισχυθεί η συνεργασία για τη διεθνή μετανάστευση σε όλες της τις εκδοχές", υπογραμμίζει το 25σέλιδο προσχέδιο του κειμένου της "Παγκόσμιας Συμφωνίας για την Ασφαλή, Συντεταγμένη και Νόμιμη Μετανάστευση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.