ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊλάνδη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δώδεκα παιδιών-Πίναμε νερό από σταλακτίτες!

16:52 - 18 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ταϊλάνδη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δώδεκα παιδιών-Πίναμε νερό από σταλακτίτες!
Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες των δώδεκα παιδιών που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και την Τετάρτη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Τα παιδιά μίλησαν για τις μέρες που έμειναν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο. Τόνισαν πως για μέρες ζούσαν μόνο με νερό. Βρόχινο νερό ή νερό που αντλούσαν από τους σταλακτίτες.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές των «Αγριόχοιρων» παραχώρησαν συνέντευξη σε δημοσιογράφους για τις δύο εβδομάδες που πέρασαν μέσα στο σπήλαιο.  Εμφανίστηκαν με ποδοσφαιρικές στολές και στάθηκαν στο πλάι των Ταϊλανδών βατραχανθρώπων που τους έσωσαν.

Όπως είπαν μέσα στη σπηλιά επιβίωναν μόνο με βρόχινο νερό ή νερό από τους σταλακτίτες και ελάχιστη τροφή. Ενα από τα παιδιά είχε την ημέρα που εγκλωβίστηκαν γενέθλια και τα άλλα παιδιά είχαν μαζί τους λιχουδιές για το κέρασμα. Ήταν οι μόνες τροφές που είχαν και τους κράτησαν για λίγες ημέρες.

Ο προπονητής ήταν ο πιο αδύναμος από όλους, επειδή έδινε τη μερίδα του στα παιδιά.

Τα παιδιά θυμήθηκαν επίσης τη στιγμή που οι πρώτοι δύτες έφτασαν στο σημείο και ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Ένα μόνο παιδί ήξερε αγγλικά και επικονωνούσε με τους Βρετανούς δύτες.

Αν και αδύναμα από την πολυήμερη ταλαιπωρία, δεν είχαν σοβαρά προβλήματα στη σωματική τους υγεία. Οι γιατροί θα παρακολουθούν την ψυχική τους υγεία για καιρό. Υπάρχει ακόμη η σκέψη, όπως γράφει το BBC, να γίνουν για ένα διάστημα μοναχοί, σύμφωνα με τη βουδιστική παράδοση για όσους έχουν περάσει μια μεγάλη ατυχία.

Η δοκιμασία, όπως και αν έχει, άλλαξε τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον τους. Αν και κάποια θέλουν ακόμα να γίνουν ποδοσφαιριστές, κάποια άλλα δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν βατραχάνθρωποι.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 18 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.